Reagovala som nie na to, čo ste písali pánu Fillovi, ale na to, čo ste písali pani - na slová ktorej ste použili vyjadrenie, že je reakcia typického zaslepeného antiočkovacieho fanatika. A na slová, ktoré k tomu napísal pán Gabo.
O tej panej by som skôr povedala, že Váš príspevok do diskusie nedočítala do konca - po tú otázku o kolektívnej imunite buď nedošla, alebo to vôbec nepochopila.
Z toho, čo ste písali v ňom zo začiatku, je však pre niektorých možné vyvodiť aj ten záver, že podporujete očkovanie, pretože funguje. Pani teda zjavne prestrelila vo svojej reakcii a reagovala - emocionálne, to áno- skôr, ako jej "logicky došlo" , o čom je celý Váš príspevok.
No z Vašej odpovede sa tiež nezdá, že ste uvážili, čo píšete a komu.
Nedá sa porovnávať,ako reaguje ktorá strana "emocionálne" na túto očkovaciu tému.
Tí, ktorí majú výhrady voči očkovaniu, okrem toho, že musia ustáť svoje presvedčenie pred reálnymi a aj pomyselnými rizikami tých chorôb, ktoré odmietajú očkovať, musia ustáť aj tlak štátnej donucovacej moci a tlak tých spolublížnych, ktorí sa neočkovaných obávajú ako možných bacilonosičov. K tomu neraz riešia ťažké následky na zdraví svojich detí.
Emócie človeka neraz zaslepia. Ale pani nepísala o svojej fikcii, písala o chorobách, ktoré očkovanie mohlo vyvolať - možno má v reáli takú skúsenosť.
Kto z poškodených očkovaním(a ich rodičov) má dostatok faktov na to, aby toto poškodenie aj v reáli dokázal? Často, prečasto človeku ostáva iba bezmocný hnev a na prvý pohľad neriešiteľná situácia.
A toto poškodenie zdravia vyvoláva teda poriadne emócie. To je tiež fakt.
Neviem, kto chladne a logicky reaguje, keď dôjde u jeho dieťaťa k takému poškodeniu. Zranený v takom prípade nie je rozum človeka, jeho myslenie - ale jeho city. Diskusia o očkovaní ponesie toto zranenie bez ohľadu na to, či sa to každému páči alebo nie. A budú ľudia, ktorí v diskusiách budú prejavovať práve tieto zranené city.
To, že Vám toto vadí a považujete to za chybu, to považujem za snahu o vykázanie ľudí schopných iba týchto prejavov z diskusie o očkovaní z Vašej strany. Toto som označila za cynické.
Tým v žiadnom prípade nehovorím, že nie sú potrebné vecné, logické a dôkazmi podložené informácie o očkovaní a jeho všetkých následkoch a dôsledkoch.
Re:Re:Re:Re:Re:korektne fakty
Eva Juhárová | 23.09.2011