Re:Otazka

Ing. Marián FILLO | 07.05.2013

Vy ste človek alebo ovca?
Ste schopný samostatného, slobodného, informovaného a zodpovedného rozhodnutia, alebo Vám viac vyhovuje diktatúra?

Ak to druhé, nepýtajte sa mňa, ale ÚVZ SR - tam nájdete slušnú zbierku diktátorov. Tu totiž diktatúru nepestujeme, nemáme ju radi, ale naopak - ctíme si slobodu a bojujeme za slobodu. Ale sloboda v sebe obnáša aj zodpovednosť. Ak sa cítite byť slobodný nedať svoje dieťa zaočkovať, zároveň by ste mal byť za svoje rozhodnutie zodpovedný. To isté, ak svoje dieťa zaočkovať dáte.

Je len a len na Vašej slobode a zodpovednosti, aké informačné zdroje vyhľadávate a či si predkladané údaje overujete. Ak nie, Váš problém a Vaša chyba.

Snažiť sa však našiť na mňa zodpovednosť za to, že niekto sa nejak rozhodne na základe informácií, ktoré sprístupňujem a ktoré by inak (v slovenčine resp. češtine) neboli verejne dostupné, je úplne zvrátené.
Budete žalovať nejaké noviny o náhradu škody, keď priniesli optimistickú správu o ekonomike nejakej krajiny, na základe ktorej ste si nakúpil dlhopisy danej krajiny, ak sa nakoniec ukáže, že touto transakciou prerobíte?

Ak tomu dobre rozumiem, Vy vlastne chcete byť ovca, chcete, aby som ja (alebo niekto iný) rozhodol za Vás a niesol zodpovednosť za dané rozhodnutie o zdraví namiesto Vás. Mám však pre Vás zlú správu: akákoľvek zodpovednosť lekára za následky očkovania je len a len falošná ilúzia. Keď Vám očkovanie zabije či dokaličí dieťa, zostanú Vám len oči pre plač. Nijaké odškodné, nijaká pomoc.

Lenže ak ste resp. chcete byť ovca, zmýlil ste si stránku. Stránka pre ovce sa nazýva Sprievodca očkovaním:
https://www.SprievodcaOckovanim.sk
Na tejto stránke Vám "odborníci" presne povedia, čo máte robiť. A budú za to niesť (čisto fiktívnu) zodpovednosť. :-)

Pridať nový príspevok