iu alebo iá iá iá

Magdaléna | 11.08.2011

Zaujímalo by ma, ktorý rodič je schopný dať k dispozícii svoje dieťa do takejto vakcínovej štúdie. Ak identita tých nemluvniat neevokuje gogoľovské mŕtve duše a v reáli ide skutočne o skutočné deti, tak potom pohnútka rodiča musí byť veľmi úboho nízka a to - získanie finančného benefitu za takéto prepožičanie potomka na lekárske pokusy, pardón štúdie. Existenciu inej pohnútky si neviem predstaviť. Pozná vôbec niekto niekoho kto svoje dieťa takto "prepožičal"? Snáď by o tom zahraničná tlač i vedela. Alebo zaviažu si farmafirmy pri podpise súhlasu s realizovaním štúdie na vlastnom dieťaťu v rámci finančnej odmeny i klauzulu o mlčanlivosti bárs by i dieťa malo zomrieť? Pretože, logicky, neusledovala som v zahraničnej tlači NIKDY nejaké interview, či sťažnosť, či výkrik do tmy, nejakého rodiča, ktorému by dieťa poškodili pri pokusoch. Kde je tých 97 rodičov, ktorí hlásili nežiaduce účinky ale boli posúdené ako nesúvisiace? Sedia doma zahanbení, a kajajú sa a hanbia sa že boli takí sprostí, že hlásili niečo, čo nesúviselo s pokusom? Až takí idioti predsa nemôžu existovať. Preto ja osobne neverím, že tie pokusné deti boli reálne, možno to testovali na potkanoch a potkaní rodičia robili hlásenie: keď hrýzli prštek sponzorovi, to znamená že sa sťažovali a keď škrabkali pazúrikmi o steny klietky tak to znamenalo že je všetko s ich potkaními detičkami OK. Tak si to celkom viem predstaviť. Inak nie.

Pridať nový príspevok