Hlasenie neziaducich ucinkov Infanrix Hexa a Prevenar 13

Miroslava | 08.09.2011

Som mama 14 mesacneho chlapceka a tak ako vela rodicov aj ja mam negativnu skusenost s vakcinami. Po ockovani proti tuberkuloze sme az do 10 mesiaca veku liecili na plucnom hnisave lozisko na ramene s odkladom dalsieho ockovania Infanrix Hexa a Prevenar. Potom prisla poradna a v nej oznamenie ani nie od lekarky, ale od sestricky, ze dnes budeme ockovat a to bolo vsetko. Ani proti comu a ani cim a uz vobec nieco take ako pribalovy letak nebol k dispozicii. Maleho zaockovali a poslali nas domov s tym, ze moze byt mierne podrazdeny a nemame chodit vonku. Po 5 hodinach od ockovania z "mierneho podrazdenie" podla lekarky prepukol neutisitelny plac, krory sa striedal prestavkami od vycerpania. Dieta apaticky lezalo a nebolo schopne hybat nozickami (to uz 10 mesacny aj liezol). Musel mat velmi silne bolesti pretoze dychal velmi tazko a pri vydychu zadrziaval dych ako clovek ktoreho nieco velmi boli. Teplota mu v priebehu pol hodiny stupla z 38 na 39,5 a nebyt podania liekov neviem, az kam by stupla. Vecer zaspal a prespal bez pohnutia a zobudenia sa celu noc co sa cely cas nestalo (budil sa 2-3 x na dojcenie). Pocas dalsich dvoch dni mal stale teplotu nad 38, 5 a potom este par dni zvysenu teplotu. Tento stav som oznamila lekarke a ta aj so sestrickou na mna hladeli sposobom, akoby som si vymyslala. Po oznameni, ze chcem tieto neziaduce ucinky hlasit ma odbili zapisanim tohto stavu do zdravotneho zaznamu dietata a tam to cele zhaslo. Takze ziadne hlasenie, ziadne neziaduce ucinky. Ostava len rodic s dietatom, krory nevie ako sa ma dalej rozhodnut. Vyznie to morbidne a v tom momente mi to nenapadlo, ale dnes viem, ze ako jediny dokaz, ktory by mal nejaku vahu pre lekara je nahrat si tieto stavy po ockovani na videokameru. Je smutne, ze na Slovensku je v podstate nemozne dockat sa nejakej podpory zo strany lekarov a nejakych alternativ ohladne ockovania. Pripada mi to ako ockovanie psov proti besnote, ktore vyhlasia v rozhlase a vsetci tam hufne bezia.

Pridať nový príspevok