Vážená paní,
z toho, co jste o sobě i dceři napsala, mám dojem, že vaše imunita zcela v pořádku není. Nelze z toho ale jednoduše vyvodit, že dostanete rakovinu. Lze pouze usoudit, že vaše riziko je nejspíše o něco vyšší, než je průměr. O kolik, lze jen těžko odhadovat. U rakoviny je ve hře mnohem více faktorů, než jen horečka. Také výživa, stres, hormony, toxiny z prostředí atd. Všichni se nakonec jen snažíme zlepšit svoje šance. Být na vašem místě, postupovala bych asi takto. Určitě bych se snažila co nejzdravěji jíst. Z hlediska výživy a rakoviny můžu doporučit knihu Colina T.Campbella Čínská studie, k sehnání anglicky na Amazonu, vyšla i česky. Tam to máte jasně napsané. Dalším velmi důležitým faktorem je pocit smysluplnosti v životě, kreativita, možnost se realizovat. U žen hodně záleží na kvalitě partnerského vztahu. Nebrat hormony, maximálně se vyhýbat všem chemickým vlivům, žít co nejvíc ekologicky, včetně kosmetiky apod.
Alergie lze řešit, často souvisí právě s výživou, i když se projevují na dýchacích cestách (např. alergie na trávy znamená nejíst trávy, tj. obilí), při každé nemoci postupujte tak, aby vaše tělo muselo udělat co největší kus práce. Tj. užívejte léky zvyšující imunitní reakce (betaglukany, echinacea, oscillococcinum apod.), antibiotika jen při průkazu bakterální infekce a nejdříve 4-5 den nemoci, megadávky vitamínu C,D, zinek atd. Nemůžete čekat okamžité reakce, někdy to trvá i roky, než se imunita zmátoří. Měla jsem takové pacienty, co nemívali teplotu, měli i prokázaný imunodeficit. Při systematickém "piplání" se mi podařilo dosáhnout návratu horečky. Jednoho dne přišli s infekcí a měli 39C. Důvod k oslavě. Ale museli se hlavně naučit jinak zacházet se svým tělem.
s pozdravem
Re:neschopnost horuckovat a rakovina?
MUDr.Ludmila Eleková | 03.07.2011