neschopnost horuckovat a rakovina?

martina | 02.07.2011

Dobry den,

zaujala ma vasa odpoved a rada by som sa na nieco opytala: pisete ze

"Měla jsem tím na mysli, že stav imunity, kdy není schopna vyprodukovat horečku, je stav s vyšším rizikem rakoviny. V každém z nás denně vznikají tisíce, možná i více maligních buněk. Dokud nám funguje imunita, zlikviduje je. Nádor se začne tvořit až v momentě, kdy to imunita přestane stíhat."

Mam 33 rokov a vo svojom zivote som mala horucku len 2x, raz ako kojenec a raz tusim pred cca 10 rokmi. Inak ani raz, ani teploty ani horucky/ Pritom od malicka som bola alergik /prach, perie a kozusiny/, z coho som sa dostala ked som mala cca 12 rokov. Takze ako mala som mala velmi caste bronchitidy. V roku 2006 mi vybrali mandle, pretoze som mavala caste zapaly mandli a mala som ich uz natrvalo poskodene a zhnisane.Netvrdim, ze som vyslovene chory jedinec, pretoze sa zdravo stravujem, strazim si hmostnost a za posledne roky mavam tak maximalne nadchu raz rocne, a raz nieco bakterialne......Dalzia vec je, ze nikdy som nemala chripku, viem ze ju nedostanem, pretoze nikdy som ju od nikoho nedostala, a pritom ludia okolo mna s chripkou chodia, robim v skolstve, otec maval chripky. Neviem, ci je to dostatok informacii na to aby ste mohli dat odpoved na moju otazku: kedze nemavam teploty, znamena to ze raz dostanem rakovinu? pretoze podla vasho tvrdenia to tak vypada, tak som sa dost vystrasila.

A este poprosim o jednu odpoved: Dcerka /teraz 8 mesacna/, po TBC ockovani mala komplikacie, museli jej vyberat lymf. uzliny /ako 4 a pol mesacnej/, brala ATB, antituberkulotika, operacia v narkoze atd. Pisete, ze : "kojenci mívají vysoké teploty i při pouhé rýmě," dcerka uz mala dve nadchy, teda asi len slabucke, lebo sa to neprejavilo na jej spanku nijak dramaticky, ani na nalade -mala trosku sopliku, inak nic a nemala horucky. este vobec nemala horucky. Znamena to, ze ona tiez patri do rizikovej skupiny ludi viac ohrozenych rakovinou?

Dakujem za odpovede.

Pridať nový príspevok