Re:treba čitať a aj rozmýšlať

anett | 10.03.2011

Ako čítam odpoveď Dr. Čemickej, tak čítam, ale informácie o Vami spomínanom certifikáte ani nič z toho, čo Vy popisujete a zhrnuli ste to nakoniec ako „SUKL to vysvetlil“ v danej odpovedi pani doktorky nevidím. V jej odpovedi nevidím žiadne vysvetlenie, o ktorom dokonca tvrdíte, že sme ho nepochopili. Pochopili sme to presne tak, ako to bolo doslova napísané- citujem:
„...výrobca požiadal o zmenu kvalitatívneho zloženia lieku týkajúcu sa len pomocných látok, tzn. požiadal o schválenie odstránenia konzervačnej látky tiomerzal z vakcíny IMOVAX D.T. ADULT a táto žiadosť bola schválená štátnym ústavom 21.3.2007. ŠUKL laboratórne nekontroluje prítomnosť tiomersalu.“

Ďalej ma zaujíma, či ŠÚKL kontroluje náhodným výberom pár vzoriek z každej šarže vakcín, ktoré sú dovezené na Slovensko. A ak nie, prečo tak nerobí ??? Totiž väčšina občanov SR akosi automaticky predpokladá, že to ŠÚKL robí (pretože to od Štátneho ústavu na KONTROLU liečiv jednoducho a oprávnene automaticky očakávame). A tiež preto, že si my rodičia nedokážeme predstaviť, že sa takáto kontrola vopred preventívne nerobí a na to, že je vadná šarža určitej vakcíny VÁS – teda ŠÚKL upozornia až lekári (?), ktorí touto chybnou šaržou naočkovali už XY detí, ktoré „vďaka“ takejto vakcíne z „chybnej“ šarže mali vážne zdravotné komplikácie, ktoré dokonca mohli skončiť až fatálne (keď si zoberieme, že sa očkujú už 4-dňové trojkilové bábätká, alebo 2-mesačné päťkilové atd...) Po aférach, ktoré boli publikované (kontaminácia vakcín prasacím vírusom, thiomerzal vo vakcínach, kde už nemal byť atď.) je jednoducho NEPREDSTAVITEĽNÉ a zároveň NEAKCEPTOVATEĽNÉ, ak sa VOPRED náhodná KONTROLA niekoľkých kusov z každej šarže nevykonáva. Veď kto iný na Slovensku ako ŠÚKL by to ma robiť ??? Ak sa tak naozaj nerobí, čo je pre mňa neuveriteľné, a dúfam, že sa mýlim, tak treba okamžite zjednať nápravu. Veď tu ide o zdravie a život všetkých detí na Slovensku, keďže očkovanie je povinné !

Pridať nový príspevok