Diskusia Fokus

Monika | 28.02.2011

Vazenyy pan riaditel,

som velmi rada, ze sa konecne dostalo aj na tuto temu. Zial tak, ako som sa na odvysielanie tejto temy na zaciatku tesila, tak som bola po diskusii sklamana a rozhorcena. Cele mi to zavanalo totalitnym rezimom. Moderatorka sedela ako sudruzka ucitelka za velkym stolom a diskutujuci ako ziaci tesne vedla seba v lavici. Nemyslim si, ze tieto pozicie boli vyhodne pre hocikoho z nich. Odporucala by som radsej diskutovat za okruhlym stolom, kde by "ucinkujuci" mali diskretny odstup a mohli sa pozerat navzajom do oci.
Nepacil sa mi ani pristup moderatorky. Nedodrziavala primerany casovy priestor aj pre druhu stranu - pre pana Tuharskeho a pani Vransku-Rojkovu. K slovu sa dostali väcsinou "mudrci sveta" a ja ako neutralna nezainteresovana divacka som si nemohla vypocut, ake pohnutky maju zastupcovia rodicov, ktori sa rozhodli svoje deti neockovat.
Moderatorka by sa mala spravat predovsetkym kompetentne, to znamena, neskakat do reci, sustavne neprerusovat alebo dohovarat vety za inych a predovsetkym by mala ostat na neutralnej pode a nebyt predpojata. No pravdepodobne dostala dobre zaplatene!!
Cele zvlastne pre mna bolo, ked sa pan Dluholucky vratil zo zakulisia a povedal, ze mal predovsetkym pozitivne ohlasy na ockovanie. To snad nemysli nikto vazne?! Pana Tuharskeho uz nikto nepustil k slovu.
Vrelo odporucam zriadit dve telefonne linky, kde by ludia mohli vyjadrit svoj nazor, ano/nie, k danej teme.
Na zaver diskusie by sa mohlo uviest, kolko telefonickych ucastnikov (pocet jednotlivcov alebo v percentach) je za alebo proti zruseniu povinneho ockovania. Tam by sa ukazalo, kolko pozitivnych ohlasov by pan Dluhocky mal.
Dufam, ze tema ockovanie nezapadne prachom, ale ze sa budu robit dalsie diskusie. A dufajme ze obsirnejsie a hlavne kompetentne a seriozne.

Pridať nový príspevok