dobry den,pred pôrodom svojho duheho syna som sa poriadne pripravila na neočkovanie v porodnici. už pri rpijme som sestram do ruk dala listok s podpisom,že si neželam očkovanie BCG v pôrodnic-oni len zakrutili hlavou,že čo oni s tým,ved ste ešte stale neporodili . hned po pôrode prišla za mnou setsrička,či som to ja - čo si doniesla nejaky ten lístok o neočkovani,tak som jej vravela,že hej.ja som to. ako mi syna po parhodinách doniesli na izbu,už som ho z ruk nedala. už v prvy den pôrodu došla za mnou mlada nahnevana lekárka dets.oddelenia, čo to ja vymýšlam že neočkovat, snažila sa ma vystrašiť ako sa dalo,nakoniec vravela-že OK,odkažem to primárke. stale som každej sestre opakovala,že nech mi maleho neskuia zaočkovat kým budem v sprchce,alebo na vyšetreni. zistila som si den ,kedy očkuju masovo detičky a ten den som len trpla. predtým som ale ešte absolvovala zastrašujuci rozhovor,priam monolog primárky o tom, že očkovat musim,nemam narok neočkovat, ju nezaujima neg.skusenost z prveho porodu,že ma ani domov nepistí kým nebude syn očkovaný ..... po 10minutach strašenia vraví .... ako,nežiaduce učinky su,ale to je bežne,taka uzlinka či zapalene riamienko,ved to je normálne !!! a viete čo? dame si zo sestričkou pozor ,aby vas syn bol dobre zaočkovaný v 45 stupnovom uhle ,aby sme predišli možným komplikáciam.to mis koro oči vyleteli .... nastali 3dni ticha a ja som čakala ,či ma pustia s nezaočkovaným dieťaťom :P no a čo myslíte? pustili? či nepustili? asi by im vadilo,keby som tam obsmrdala naveky :) ......... takže treba si to napísať na papier,podpísať ,nalepiť to nevorodeneckemu oddeleniu na čelo a opakovať že neočkovať !!!! pri každom vstupe lekára či sestry do izby a nedať dieťa z ruk
Re:očkovanie od 4tého dňa života
denisa | 16.02.2011